Cyklistika - Lago di Garda - Consultour

CYKLISTIKA

Nedílná součást jezera, nabízí jedinečný zážitek. Všechny druhy od cross country, free riding, road cycling, moutain bike... Neexistuje lepší místo pro příznivce cyklistiky než jezero Garda. Nabízí více než 1000 km cyklotras, popisy a itineráře pro začátečníky i pokročilé. Cyklostezky se dělí na: východní, západní, severní a 2 trasy jižní gardy. Vášniví cyklisté, kteří mají ve zvyku se pouštět z ostřejšího kopce, by se měli držet míst jako jsou Passo Tremalzo nebo Dosso Spirano.

KOMPLETNÍ CYKLISTICKÝ PRŮVODCE VČETNĚ VŠECH CYKLOMAP:

Cyklomapy Garda

NALAĎTE SE S NÁMI NA SKVĚLÉ CYKLISTICKÉ ZÁŽITKY SHLÉDNUTÍM TOHOTO VIDEA:

Video Garda Bike

VÝCHOD JEZERA:

1) 27,8 km Městečko Prada (je možné se sem dopravit autobusovou dopravou), jedete podél sjezdovek na hoře Monte Baldo dokud nedorazíte k chatě Fiori del Baldo. Sjedete dolů a kocháte se nezapomenutelnými panoramaty, vracíte se zpět k jezeru.
2) 22,1 km Z městečka Costermano do Marciaga, Pesina- San Rocco, Albaré a zpět do Costermano. Nádherné výhledy na horu Belpo, jízda mezi cypřiši, buky a olivovníky.
3) 11 km Z města Garda jedete podél pravé strany „Rocca di Garda“, údolím starých mlýnů. Stoupáte až na Eremo dei Camaldolesi, s nádherným výhledem na jezero, odtud se vracíte zpět do Garda.
4) 18 km Trasa vedoucí po staré cestě, která spojovala Gardu, Torri del Benaco, Albisano, Creco, po riviéře zvané „Riviera degli Olivi“. Z Torri del Benaco stoupáte do Loncrini a odtud do Crer. Poté stoupáte do Albisano až k hoře Luppi a ostud zpět z kopce dolů do Torri del Benaco.
5) 17 km (trasa La Rocca) Od jezera stoupáte do Rocca (291 m n.m.), mezi vinicemi a s výhledy na Bardolino.
6) 23 km (trasa Pilgrim) Z města Garda jedete do Punta San Vigilio, pokračujete do Campo a zpět pak do Porto. Zpátky se můžete dostat systémem autobusové dopravy (Bike and Bus service).
7) 20 km (trasa Grapes) Z Bardolina jedete vinicemi do Calmasino a směrem na Localita Costabella a pak zpět do Bardolina.

ZÁPAD JEZERA

1) 20 km Z Tremosine do Secastello a poté do Polzone, v blízkosti Alpe del Garda je výrobna sýrů.
Pokračujte dále na S. Michelle, stoupejte na horu Cocca. Poté ulicí via Simosegna a do Vesio odkud přijedete do Pieve.

TRASA VALLE DEL SARCA

Tato trasa je dlouhá 11 km a vede přes nejkrásnější místa. Díky jezeru a mírnému podnebí se v oblasti nachází středozemní vegetace, která je velmi odlišná od vysokých skalnatých útesů, které obklopují údolí a jezero. Stezka sleduje břeh řeky Sarca přibližně 6 km a vede do města Arco. Poté míří do Ceniga, podél Mount Colodri a Malapreda, kde končí. Její konečná část taktéž následuje břehy řeky Sarca, od Pietramurata do Sarche. 3,5 km dlouhý úsek se spojuje jak s dalšími nezpevněnými cyklostezkami vedoucími do oblasti Marocche, tak se silnicí, která je podél břehu jezera Cavedine. Část stezky je umístěna na severním břehu jezera Garda a spojuje Torbole s Riva. Vede cyklisty podél řeky, míjí krátký tunel až dosáhne Porto San Nicolo a centra města Riva del Garda.

DALŠÍ CYKLOTRASY NAJDETE ZDE:

PŮJČOVNY, SERVIS A OBCHODY ZAMĚŘENÉ NA CYKLISTIKU

MTB©Jennifer Doohan60 MTB©Jennifer Doohan63